Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » , , » Johor FC menang
| 0 comments ]
Share


SHUKOR ADAN (kanan) gagal menyempurnakan peluang meskipun penjaga gol Johor FC, Anis Faron (tertiarap) sudah tertewas.


SANG Lebah menyengat, Rusa merana, Kenari dan Kijang pula belum senang duduk. Itu yang berlaku pada saingan separuh akhir pertama Piala Malaysia, malam tadi.
Johor FC yang mendapat jolokan Lebah, mengganas di Stadium Tuanku Abdul Rahman di Paroi apabila mencatat kemenangan tipis 1-0 ke atas Negeri Sembilan.
Kemenangan tersebut sekurang-kurangnya melegakan skuad bimbingan Azuan Zain itu yang akan beraksi di gelanggang sendiri pada aksi kedua, Sabtu ini.
Kemenangan Johor FC itu diperoleh menerusi jaringan pemain gantian, Mohd. Ezaidy Khadar yang menyambar bijak kesilapan yang dilakukan oleh penjaga gol Negeri Sembilan, Sani Anuar Kamsani pada minit ke-88.
Kemenangan tersebut boleh dianggap selesa buat Sang Lebah yang telah mempamerkan corak permainan konsisten sejak dari peringkat kumpulan lagi.
Bagi Negeri Sembilan, kekalahan pada perlawanan ini agak menyukarkan misi mereka untuk mempertahankan Piala Malaysia yang mereka menangi tahun lalu dan yang pasti, mereka harus menyalahkan jentera serangan yang gagal menfaatkan beberapa peluang yang diperoleh sepanjang perlawanan tersebut.
Dalam satu lagi aksi separuh akhir di Stadium Darul Aman Alor Setar, Kedah lain pula ceritanya.
Tuan rumah, Kedah mencatat keputusan seri tanpa jaringan dengan Kelantan, namun yang menjadi tumpuan ialah penahanan 10 penyokong Kedah oleh pihak polis selepas dikesan cuba membawa masuk mercun, bunga api, baton spring dan air ketum.
Tindakan pantas pihak polis itu telah menggagalkan hasrat penyokong yang tidak berdisiplin itu untuk mengadakan ‘pesta mercun’ sepanjang perlawanan tersebut.
Meskipun masih terlalu awal untuk membuat ramalan, tetapi keputusan perlawanan malam tadi bakal menyukarkan tugas skuad Kenari yang akan bertandang ke Kota Bharu, Sabtu ini sementara Kelantan boleh mengukir senyuman kerana mereka telah membuktikan kekebalan di halaman sendiri setakat ini.

0 comments

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics