Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » » Nadia Bekas pengacara TV3 dicerai
| 0 comments ]
Share

KUALA LUMPUR – Setelah turun naik mahkamah hampir setahun, kemelut rumah tangga bekas pengacara TV3, Nadia Shahrul Annuar, 26, terlerai semalam apabila suaminya, Sulaiman @ Mohd. Helmi Mohd. Ilyas melafazkan cerai talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam.

NADIA

Sulaiman, 29, selaku plaintif membuat lafaz tersebut secara tertutup di dalam kamar Hakim Syarie Mohd. Amran Mat Zain setelah kedua-dua pihak bersetuju untuk menyelesaikan perceraian tersebut secara baik.
Peguam syarie, Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Zain yang mewakili plaintif ketika ditemui selepas prosiding berkata, anak guamnya telah lafazkan cerai talak satu terhadap Nadia dan mahkamah membenarkan cerai tersebut.


 
“Melalui perjanjian penyelesaian yang dipersetujui bersama, kedua-dua pihak bersetuju menarik balik dakwaan masing-masing yang telah difailkan di mahkamah.
“Ini melibatkan permohonan nusyuz oleh plaintif, permohonan perceraian oleh defendan (Nadia) di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam dan hak jagaan anak yang akan dijaga oleh bapanya,” kata Mohd. Zaidi.

0 comments

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics