Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » » GAMBAR PESAWAT TERHEMPAS DI KARACHI
| 0 comments ]
Share

Gambar diatas menunjukkan beberapa anggota bomba memadam kebakaran pesawat kargo yang terhempas di Karachi semalam.

Sekurang-kurangnya 12 orang maut apabila sebuah pesawat kargo buatan Rusia terhempas beberapa saat selepas berlepas dari sini semalam, kata seorang jurucakap pihak berkuasa penerbangan Pakistan.
Pekerja-pekerja penyelamat menemui 12 mayat dari lokasi nahas, termasuk tiga orang yang dikenali sebagai pekerja tempatan.


Menurut pihak berkuasa, pesawat Ilyushin IL-76 yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan Sunway dari Georgia merempuh sebuah bangunan sejurus selepas mengisi minyak dan berlepas dari sebuah lapangan terbang di sini.

Pesawat itu membawa lapan krew dan 31 tan bekalan ke Khartoum, Sudan.
Seorang jurucakap pihak berkuasa berkata, ekoran rempuhan itu, kebakaran berlaku melibatkan dua buah bangunan.

Menurut beberapa saksi, pesawat itu merempuh bangunan-bangunan yang dalam pembinaan di kawasan perumahan Dalmai yang menempatkan apartmen Tentera Udara dan Tentera Laut Pakistan serta dekat dengan pejabat Lapangan Terbang Antarabangsa Jinnah.
Seorang pemberita agensi berita AFP melihat beberapa cebisan daging manusia ditemui oleh anggota paramedik.
Menurut seorang jurucakap, pesawat itu berlepas dari Karachi pada pukul 1.45 pagi waktu tempatan dan terhempas 50 saat kemudian.
Beberapa saksi menyatakan mereka melihat bola api di udara semasa pesawat itu terhempas.

Pada pendapat pembaca semua, apakah punca pesawat kargo ni terhempas? ada faktor luaran lain ke? jom kita bincang di sini .nyatakan pendapat masing2

0 comments

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics