Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » , » LOJI PETRONAS KERTEH TERBAKAR
| 2 comments ]
Share

Loji minyak petronas di kerteh terbakar.Sebatang paip bocor mencetuskan kebakaran kecil di kawasan loji penapisan minyak milik syarikat Petronas Penapisan Terengganu Sdn. Bhd. (PPTSB) yang terletak di Kawasan Perindustrian Kerteh, Kemaman di sini malam kelmarin. Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kerteh, Khairulhasni Mokhtar berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada pengurusan loji tersebut pada pukul 11.54 malam.

Menurutnya, seramai 30 anggota bomba bersama empat jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Bandar Kerteh, Balai Paka dan Balai Kompleks Petronas Kerteh dikejarkan ke tempat kejadian untuk memadamkan kebakaran.
Tambah beliau, sepasukan 30 pekerja dari syarikat loji penapisan minyak dikenali sebagai Emergency Response Team (ERT) turut membantu usaha memadamkan kebakaran itu.
“Kami berjaya memadamkan api kira-kira setengah jam kemudian dan menunggu sehingga pukul 3 pagi untuk menjalankan pemeriksaan rapi bagi memastikan api telah padam sepenuhnya,” kata di sini semalam.-KOSMO

Takut jugakkan kerja di loji minyak ni.Memang gajinya mahal,risiko pon tinggi la,hehe. Jadi pilih la pekerjaan yang diminati dan sesuai dengan anda.Rasanya semalam semua selamat, Tak da pekerja yang cedera kot.

2 comments

... said... @ December 26, 2010 at 9:22 AM

as salam..
kebakaran..biasa dilaporkan di media.
tapi, rakan2 seperjuangan yang meninngal dunia, badan terputus dua kerana tekanan udara, terperangkap dalam vessel, kesan melecur akibat radiasi ketika kerja2 ndt, tiada pula..

huhu..biasa la.lumrah bekerja.bahaya di mana2.dan disebabkan itu juga, dunia kerjaya 'welding/ndt engineering' tidak ramai tenaga pakar. seorang demi seorang pergi dulu..

mie said... @ December 26, 2010 at 3:41 PM

itulah risikonya kerja di platform..

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics