Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » » REBECCA KAHWIN PEGUAM DUDA
| 1 comments ]
Share

RABBECA... tiga tahun berkenalan
RABBECA... tiga tahun berkenalan
KUALA LUMPUR: “Bakal suami saya bukan VIP atau berstatus Datuk tetapi insan biasa yang begitu memahami, menghormati saya dan keluarga.
“Sudah tiga tahun kami berkenalan dan tiba masanya untuk kami mendirikan mahligai bahagia,” kata pelakon, pengacara dan model jelita Rabbeca Nur Al Islam Ahmad, 25, ketika mengumumkan tarikh pernikahan dan persandingannya pada majlis minum petang di Harrods, pusat beli-belah KLCC, di sini, petang semalam. Majlis minum petang itu ditaja Butik Chopard, KLCC sebagai menghargai Rabecca yang juga pelanggan setia butik itu sejak tujuh tahun lalu.


Pelakon jelita itu memilih duda anak dua, berasal dari Kuching, Sarawak dan bekerja sebagai peguam dan ahli perniagaan, Nor Azam Datuk Sulaiman, 42, sebagai suaminya.
Hari yang berbahagia itu diadakan selama tiga hari, 14, 15 dan 16 Januari depan, bermula dengan majlis pernikahan pada 14 Januari yang akan diadakan di kediaman baru Rabecca dan bakal suaminya di Ampang, Selangor. “Majlis persandingan akan diadakan pada 15 Januari di Hotel Flamingo Ampang dan keesokannya majlis resepsi eksklusif untuk rakan karib di Restoran Berputar, Menara Kuala Lumpur,” katanya.

Tambah Rabbeca, sejak awal perkenalan lagi, Nor Azam ingin melamarnya sebagai isteri, namun ketika itu dia baru berusia 22 tahun.

“Bakal suami saya kata, dia sudah berusia dan tidak mahu menangguhkan lagi perkahwinan kami. Dia ingin kami membina keluarga dengan segera dan berharap perkahwinannya kali ini berkekalan sehingga ke akhir hayatnya.

“Bagaimanapun, waktu itu saya berasakan diri ini terlalu muda untuk memikul tanggungjawab sebagai isteri lalu saya minta tempoh dua tahun lagi. Selepas tamat tempoh dua tahun, saya minta tangguh setahun lagi dan baru sekarang saya bersedia menerima lamarannya.

“Keluarganya datang merisik pada Ogos lalu. Pun begitu kami tidak bertunang, majlis pertunangan itu nanti akan diadakan pada hari sama pernikahan akan berlangsung,” katanya.


-METRO

 
Real Time Web Analytics