Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » , » TAIB MAHMUD KAHWIN WANITA ARAB
| 2 comments ]
Share

Ketua Menteri, Tan Sri Abdul Taib Mahmud, 74, dikatakan telah bernikah dengan seorang wanita Arab dipercayai dari Lebanon berusia 30-an di sini hari ini.
Utusan Malaysia difahamkan majlis pernikahan yang diadakan secara tertutup itu disempurnakan oleh Mufti Sarawak, Kipli Yassin.
Majlis resepsi perkahwinan tersebut dikatakan akan berlangsung esok (Sabtu).
Perkahwinan itu sekali gus menamatkan zaman duda Ketua Menteri itu selepas kematian isteri, Allahyarham Puan Sri Laila Taib akibat kanser pada April tahun lalu.
Beliau yang berkahwin dengan Allahyarham pada 1959 dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Jamilah, Mahmud Abu Bekir, Sulaiman Abdul Rahman dan Hanifah serta 15 cucu.
Sebelum ini, terdapat khabar angin mengatakan Abdul Taib berkahwin dengan anak Allahyarham Tan Sri P. Ramlee iaitu Dian P. Ramlee memandangkan minat mendalam beliau pada lagu-lagu Seniman Negara itu.
Bagaimanapun, dramatis tersebut menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut menyebabkan berita tersebut tenggelam begitu sahaja.
Usaha wartawan Utusan untuk mendapatkan pengesahan berita perkahwinan terbaru Abdul Taib dengan wanita Arab daripada pelbagai pihak termasuk Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Islam), Datuk Daud Abdul Rahman menemui kegagalan.
Abdul Taib yang diminta mengulas berita pernikahannya ketika ditemui wartawan selepas menghadiri Majlis Dialog dan Makan Malam Bersama Persatuan-Persatuan Cina di sebuah hotel di sini, sekadar menjawab: “Belum lagi.”
Difahamkan beliau mempunyai program di Kapit, esok.

rujukan utusan 

Klik link di bawah untuk melihat gambar taib mahmud kahwin:-
http://www.syahir.tk/2010/12/gambar-taib-mahmud-kahwin.html

2 comments

mrvx said... @ December 19, 2010 at 8:07 AM

gambar takder ker...

Anonymous said... @ December 20, 2010 at 9:02 PM

x best...x der gambau

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics