Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » , , » LOKAP MONA FANDEY BERHANTU
| 2 comments ]
Share

NGERI...lokap dan kawasan lokap di IPD Raub yang menempatkan Mona dan suaminya.
LOKAP MONA BERHANTU.lokap dan kawasan lokap di IPD Raub yang menempatkan Mona dan suaminya.Suara rintihan pada lewat tengah malam, hembusan nafas di tengkuk yang meremangkan bulu roma dan perasaan seperti diperhatikan seseorang, antara pengalaman seram ditempuhi anggota polis bertugas di lokap yang pernah menempatkan Mona Fandey bersama suaminya, Mohd Affandi Abdul Rahman dan pembantu mereka, Juraimi Hussin, di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Raub.
Suasana menyeramkan itu berlaku selepas ketiga-tiga mereka menjalani hukuman gantung hingga mati pada 2 November 2001 selepas didapati bersalah membunuh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Talam, Datuk Mazlan Idris pada 13 Julai 1993.
Selepas hampir 10 tahun kejadian menyeramkan itu ‘disimpan’ anggota balai berkenaan, baru sekarang ia didedahkan kepada umum dan orang ramai boleh menempuh sendiri pengalaman aneh itu apabila lokap berkenaan bakal dijadikan destinasi pelancongan dalam ‘Pakej Lawatan Berhantu’ yang dipromosikan Tourism Malaysia Pahang.

Pengarah Tourism Malaysia Pahang, Amran Abdul Rahman berkata, cadangan memasukkan lokap berkenaan dalam Pakej Lawatan Berhantu disuarakan sendiri polis pada mesyuarat bersama agensi kerajaan di Raub baru-baru ini, sebagai satu lagi tarikan ke daerah berkenaan, selain keindahan semula jadi dan bangunan zaman kolonial yang masih terpelihara.

Menurutnya, lawatan berhantu terlebih dulu popular di luar negara sebelum fenomena itu menular ke Malaysia lebih lima tahun lalu sehingga banyak pengamal paranormal menawarkan aktiviti sedemikian.

2 comments

Mustaffa Khairul Azzam said... @ May 18, 2011 at 8:02 PM

siap ada pakej tue..ntah2 nnt polis nye jadi hantu kat situ..hik hik...

suraya said... @ May 24, 2011 at 9:58 PM

aku pun dh jumpa mona fandey & laki dia masa tahun 1991...mmg pelik diaorang ni

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics