Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » , , » PARI GERGASI 200KG
| 0 comments ]
Share

BESAR...Jamal duduk di atas pari 200kg yang ditangkapnya, semalam.
Gambar pari gergasi.BESAR...Jamal duduk di atas pari 200kg yang ditangkapnya, semalam.Jeti perahu tambang di tebingan Mukah, di sini, menjadi tumpuan orang ramai yang ingin menyaksikan seekor ikan pari gergasi seberat kira-kira 200 kilogram yang ditangkap seorang nelayan, semalam.Lebih menarik perhatian, pari ditangkap Jamal Saini, 38, nelayan dari Kampung Litong itu dikatakan kudung kerana tidak mempunyai ekor.Menurut Jamal, dia keluar ke laut bersendirian kira-kira jam 6 pagi menggunakan enjin sangkut 30 kuasa kuda dan mula memasang pukat tidak jauh dari pantai Kampung Penipah, di sini.

“Kira-kira jam 8 pagi, saya terkejut apabila mendapati pukat tiba-tiba disentap sesuatu objek besar menyebabkan bot saya nyaris tenggelam kerana dimasuki air.


“Saya gunakan pukat untuk menangkap udang dan pada mulanya saya menyangka mungkin ikan yu yang masuk ke dalam pukat,” katanya.


Pari besar macam ni buat bakar sedap gak, tapi aku tak lalu nak makan sebab besar sangat. aku makan pari yang comel-comel ja :p

0 comments

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics