Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » , , » Insentif Laporan Penilaian Prestasi Tahunan (LPPT) Penjawat Awam
| 0 comments ]
Share

Penjawat awam berpeluang mendapat insentif atau kredit tambahan dalam Laporan Penilaian Prestasi Tahunan (LPPT), sebagai penghargaan terhadap sumbangan diberi.Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa berkata, ia akan diberi kepada mereka yang aktif dalam kegiatan luar, termasuk sukan, selagi tidak mengganggu tugas hakiki. Katanya, ketua jabatan akan diminta memberi kredit tambahan kepada yang layak berbanding penetapan pemberian markah lima peratus yang ditetapkan sebelum ini.


“Jika mereka (penjawat awam) mencapai peringkat atau tahap lebih tinggi, saya akan berbincang dengan ketua setiausaha kementerian supaya memberi markah penuh atau terbaik.

“Ini bertujuan menarik minat penjawat awam menyertai aktiviti luar mewakili jabatan dan negeri ke peringkat lebih tinggi,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas Majlis Penutup dan Penyampaian Hadiah Kejohanan Olahraga Majlis Kebajikan dan Sukan Anggota Kerajaan (MAKSAK) ke-45 di Stadium Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), di sini, semalam.


Turut hadir, Panglima Tentera Laut yang juga Yang Dipertua Majlis Sukan Angkatan Tentera Tan Sri Abdul Aziz Jaafar.


Lepas ni bertambah semangat la penjawat awam dalam membuat laporan :)
Harap semua bekerja bersungguh-sungguh, majukan sektor awam untuk negara :)

Sumber

0 comments

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics