Followers

Jadi Ahli VIP, klik LIKE

Home » , , » SEMAKAN KEPUTUSAN BRIM 2.0
| 19 comments ]
Share


SEMAKAN KEPUTUSAN BR1M 2.0 | BANTUAN RM500 2.0 Tahniah diucapkan kepada mereka yang tersenarai untuk menerima bantuan RM500 untuk PROGRAM BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA 2.0. Kepada semua penerima bantuan RM500 yang tersenarai akan mendapat satu surat rasmi menyatakan permohanan anda telah DILULUSKAN dan dikepilkan bersama SATU BAUCER yang menunjukkan no kaunter dan nombor siri penerima bantuan.. Satu lagi surat jemputan menyatakan tempat, tarikh dan masa juga turut dikepilkan kepada rakyat yang layak menerima bantuan RM500 tersebut. 
 
Berikut adalah cara semakan keputusan BR1M 2.0. Tarikh bayaran BR1M akan dilaksakan mulai bulan Februari 2013. Oleh itu, ketua isi rumah yang tercicir dari senarai penerima BR1M yang lalu atau belum pernah memohon masih berpeluang berbuat demikian. 
Kerajaan menggalakkan lebih ramai individu bujang memohon untuk mendapatkan BR1M 2.0. 
Pendaftaran BRIM 2.0 akan terus dibuka sehingga satu tarikh yang akan diumumkan kelak 

Bagi yang dah memohon, anda boleh semak status permohonan BR1M 2.0 dengan cara menelefon talian hotline 1-800-222-500/1-300-88-3010 mulai 11 Februari 2013 ini. 
Talian hotline tersebut akan beroperasi dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang setiap hari bekerja.
 

19 comments

Anonymous said... @ January 30, 2013 at 4:53 AM

[url=http://directlenderloansherenow.com/#fednm]payday loans online[/url] - payday loans online , http://directlenderloansherenow.com/#lmrwt payday loans online

Mohd Farid said... @ January 31, 2013 at 9:16 AM

X bleh semak online ker? Apa guna ada intenet,x cukup canggih lgi kot

Anonymous said... @ February 1, 2013 at 8:23 PM

Betul3....klu tel blum tentu dapat.. Brp ribu rakyat duk bbaris dlm talian....

izham amz said... @ February 1, 2013 at 9:33 PM

Lebih mudah jika boleh buat penyemakkan melalui online.

Rumpun Selera said... @ February 2, 2013 at 12:34 PM

cara mudah dengan pergi ke pejabat dun masing-masing...macam saya semalam dun taman templer selayang..dato seri subahan kamal sendiri menyampaikan kepada kami di selayang;..

salleh ismail said... @ February 2, 2013 at 11:57 PM

guna online tak dapat telan duit,guna telefon diorang dapat ambik balik duit rakyat,dah nama kerajaan penipu,mesti kena pandai

Anonymous said... @ February 4, 2013 at 7:25 AM

Ya Rabbi.. busuk sungguh pemikiran encik salleh ismail. mungkin beliau tak dapat brim..

Anonymous said... @ February 4, 2013 at 10:38 AM

pemikiran en.salleh ismail tak busuk..cuma dia nak bagi tau perkara yg sebenarnya.

arnab sungaidua said... @ February 4, 2013 at 1:04 PM

mungkin encik salleh dapat personal brim dari guan eng ngan karpal singh

Anonymous said... @ February 4, 2013 at 1:47 PM

mcm mana yaa?? nk check law brm1 yg bujang da kluar...pegi ke LHDN ka? nk tanya apa2?

Suraya Su said... @ February 5, 2013 at 11:28 AM

dah seminggu call tp sampai skrg masih belom trjawap. semua panggilan sibuk. spttnya semakkan secara online perlu di buat awal2 lagi. jadi x perlulah org nk menguhubungi talian tersebut. dah buang masa untuk menunggu dan juga memerlukan krdt yg bnyk utk menguhubungi talian tersebut.

Nurhidayatul Solehah said... @ February 5, 2013 at 6:14 PM

Sush tol nk semak br1m ne..kt tmpt kmi,lnsg tak dpt semak,org brebut2 kt tmpt tu.hri ni der org tua pgsan mse nk semak br1m.fk la kslmtn rkyt wahai krajaan..buatla semakn scra online..

mizan james said... @ February 7, 2013 at 2:38 PM

800x col pon x dpt....mcm x nak bg jer,ape salahnya senarai yg layak kat online jer,betol2 susahkan rakyat!!!

Fauzi Yen said... @ February 8, 2013 at 9:00 PM

Semua nya penipu.....dorng nk kta udi bn...

Anonymous said... @ February 9, 2013 at 6:28 PM

Psy dpt 2juta 2lagu kita 55 tahun rm500.inikah rkyat d utamakn

Fazyra Ezily said... @ February 14, 2013 at 11:16 PM

to make it online checking it will costs a million of rm.. despite this brim hanya sementara.. knp perlu membazir pada sesuatu yang sementara.. sebut psl tel bill charges bkn gov yg tentukan & telcos bkn MNC's.. Gov just rcvd tax shj.. talking abt tax.. dari zaman laksamana cheng ho dah ada tax system.. why must we argue abt dis sekarang?n fact at tat time byr cukai pakai emas.. we must be so grateful yang kita dpt rm500 dr our gov skang... & pls do a perbandingan with other countries yang sama level dgn negara kita.. their gov didnt baik hati kasi rm500 mcm kita dpt nih... my 2 cents adv.. pls do some research,study,makes frens from other countries & learn their system.. Kita rakyat Malaysia jauh lbh untung dari mereka..

eyka syafiqah said... @ February 16, 2013 at 10:45 PM

Stiap kali call busy..busy busy... Minta buat link supaya boleh check online please...

eyka syafiqah said... @ February 16, 2013 at 10:46 PM

Busy busy busy..please bg link utk check kptusan br1m ni...

Anonymous said... @ March 21, 2013 at 7:30 PM

JANGAN MENUDUH KERAJAAN MEM BABI BUTA EN SALLEH...

Post a Comment

 
Real Time Web Analytics